Ouderschap Blijft

Image link

Ouderschap Blijft is er om gescheiden ouders te ondersteunen die zich bevinden in complexe of conflictueuze situaties. Onze missie is om bij te dragen aan constructieve communicatie en samenwerking tussen ouders, waarbij het welzijn van de kinderen voorop staat. We streven naar continuïteit in de omgang tussen het kind en beide ouders, omdat we geloven dat dit essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van het kind.

Onze aanpak omvat bemiddeling en begeleide omgang. Met behulp van mediatietechnieken werken we samen met ouders aan het verbeteren van hun onderlinge communicatie en samenwerking in het belang van het ouderschap. Als er al een omgangsregeling is tussen het kind en de uitwonende ouder, helpen we om deze soepel te laten verlopen.

In situaties waarin er nog geen omgangsregeling tot stand is gekomen, bieden we begeleide omgang. Hierbij begeleiden we de ontmoetingen tussen het kind en de uitwonende ouder, om zo een veilige en positieve omgeving te creëren voor het kind.

Naast mediation en begeleide omgang maken we gebruik van psycho-educatie, waarbij we ouders voorzien van informatie en tools om hun ouderschapsvaardigheden te verbeteren.

Bij Ouderschap Blijft staan kindgesprekken en extra kindhulp ook tot onze beschikking. We willen ervoor zorgen dat het kind zich gehoord voelt en indien nodig de juiste ondersteuning ontvangt om met de situatie om te gaan.

Bij al onze inspanningen staat het belang en de veiligheid van het kind centraal. We zijn er om ouders te begeleiden en te ondersteunen in hun rol als ouders, zodat de kinderen kunnen opgroeien in een liefdevolle en harmonieuze omgeving, ondanks de uitdagingen van een scheiding.