De hulpvraag wordt in kaart gebracht. Wat is er nodig?
Tijdens het intakegesprek wordt de huidige situatie besproken. Waar zal de behandeling zich op gaan richten? Ook wordt dit afgestemd met de reeds betrokken zorgpartijen.
De manager of coördinator maakt een matching op basis van de hulpvraag en achtergrond van de begeleider. Hierbij is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen cliënt en begeleider.
Er zijn diverse mogelijkheden betreft financiering: – Middels contractering met gemeenten in Utrecht-West, Utrecht Zuid-Oost en Lekstroom. (Jeugdwet & WMO) – Maatwerkovereenkomst met gemeenten buiten gecontracteerde gebieden (Jeugdwet & WMO) – Onderaannemerschap van een zorgaanbieder
5
Inzet van de begeleiding
De begeleiding wordt opgestart.
6
Opstellen begeleidingsplan
Binnen 6 weken wordt er een begeleidingsplan opgesteld. De begeleiding werkt aan de hand van persoonsgebonden doelen. De doelen zijn afgestemd op de behandeling, indien deze reeds is gestart.
7
Evaluatie van de voortgang
Er vindt een zorgafstemmingsgesprek (ZAG) plaats om de begeleiding te evalueren. Middels dit gesprek kunnen de doelen eventueel worden bijgesteld.
8
Geleidelijk afnemen begeleiding
Vooruit met Zorg past geleidelijk de begeleiding aan door deze af te bouwen bij het behalen van doelen en het bevorderen van zelfstandigheid.
Er vindt een moment van afscheid plaats en hiernaast een overdracht naar betrokken zorgpartijen.